Rada Zlínského kraje schválila poskytnutí dotací v celkové výši 1,3 milionu korun pro jednotky dobrovolných hasičů. Peníze pomohou dobrovolným hasičům v Rožnově pod Radhoštěm a Polešovicích k novým cisternovým vozům. Hasičům z Hřivínova Újezdu dotace částečně pokryje náklady na opravu vozu poškozeného při zásahu.

Hasič

„Nesmírně si vážím práce hasičů i dalších záchranných složek. Oni stojí v první linii, když dojde k nějaké krizové situaci, jako jsou požáry, dopravní nehody nebo když řádí přírodní živly. Takže by měli mít takové vybavení, které jim umožní co nejrychlejší a co nejbezpečnější zásah,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Vedení Zlínského kraje podpoří nákup dvou cisternových automobilových stříkaček pro jednotky sborů dobrovolných hasičů v Rožnově pod Radhoštěm a Polešovicích. Rovným dílem mezi ně rozdělí milion korun.

Kromě toho kraj přispěje částkou 300 tisíc korun obci Hřivínův Újezd na výměnu nádrže obdobného vozu jejích dobrovolných hasičů. Jednotka hasičů obce zasahovala v srpnu u rozsáhlého požáru v Otrokovicích, nádrž při opakovaném plnění cisterny praskla tak, že ji už nelze opravit a musí být vyměněna za novou.

Poskytnutí dotací musí ještě potvrdit Zastupitelstvo Zlínského kraje, jehož nejbližší zasedání je naplánováno na pondělí 6. listopadu.

Zpracoval: Vladimír Dostálek