Jan VandíkPočet zobrazení70

ZLÍNSKÝ KRAJ – Sedm projektů zaměřených na rozvoj karavaningu ve Zlínském kraji podpořili krajští radní. Mezi žadatele bude rozděleno celkem 3 386 500 korun z dotačního programu na podporu karavanových stání, který kraj letos vyhlásil vůbec poprvé. Pět předložených projektů řeší vybudování karavanových stání, dva projekty realizaci samostatné, veřejně přístupné servisní stanice, nabízející snadné provedení servisu obytných vozidel.

karavaning

„Cílem tohoto našeho programu je podpora rozvoje sítě karavanových stání a rozšíření i zkvalitnění doprovodné infrastruktury pro karavaning na území Zlínského kraje. Vycházíme tím vstříc rostoucí oblibě karavanů a obytných vozů. Mám radost, že je o tuto naši novinku zájem, o čemž svědčí to, že jsme původně vyčleněnou částku 3 miliony korun museli navýšit o dalších téměř 400 tisíc, abychom uspokojili žádosti všech zájemců,“ informoval náměstek hejtmana Lubomír Traub, zodpovědný za cestovní ruch.

O dotaci na vybudování karavanového stání si požádaly města Brumov-Bylnice a Slavičín, obec Újezd a společnosti Skiareál Karolinka a Egoé 519. Žádost o dotaci na realizaci samostatné servisní stanice podaly obce Prostřední Bečva a Vysoké Pole. Přidělení dotací ještě musí schválit krajské zastupitelstvo, které se sejde v pondělí 11. prosince.

24. 11. 2023

ona.lickova@zlinskykraj.cz