Počet zobrazení85

1. 7. 2022 / Valašský frgál s borůvkami a tvarohem, Vepřový rillettes a Ovocné pyré jablko jsou výrobky vybrané na ocenění Chuť Zlínského kraje. To si výrobci převezmou na Dni Zlínského kraje 1. října, kde budou moci své produkty nabídnout návštěvníkům....

Valašský frgál s borůvkami a tvarohem, Vepřový rillettes a Ovocné pyré jablko jsou výrobky vybrané na ocenění Chuť Zlínského kraje. To si výrobci převezmou na Dni Zlínského kraje 1. října, kde budou moci své produkty nabídnout návštěvníkům. ZLÍNSKÝ KRAJ – Nové ocenění Chuť Zlínského kraje vyzdvihne zpracovatele, kteří vyrábějí kvalitní potraviny z českých surovin. Získat jej mohou výrobci přihlášení do soutěže Regionální potravina. V rámci hodnocení výrobků, které proběhlo 23. června, se uskutečnil i výběr produktů, jež získají i toto nové ocenění. „Chceme poukázat na kvalitní výrobky, které v našem kraji máme a pomoci je dostat do povědomí spotřebitelů. Ocenění Chuť Zlínského kraje se bude udělovat při hodnocení výrobků na Regionální potravinu, kam se mohou hlásit zpracovatelé, kteří používají místní suroviny a tradiční receptury,“ uvedla statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, zodpovědná za oblast zemědělství a venkov. Hodnotitelská komise udělila ocenění třem výrobkům v následujících kategoriích: ▪ Pekařské výrobky včetně těstovin – Valašský frgál s náplní borůvkovo-tvarohovou výrobce Cyrilovo pekařství s.r.o. ▪ Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy – Vepřový rillettes výrobce Mgr. Petra Strnad, Zlín ▪ Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě – Ovocné pyré jablko – sušené ovoce výrobce MVDr. Zuzana Forejtková, Vidče Ocenění se bude předávat na Dni Zlínského kraje 1. října, kde budou moci návštěvníci výrobky také ochutnat. Zpracovala: Adéla Čuříková

⬛ Kontakt pro média: Soňa Ličková tisková mluvčí Zlínského kraje 577 043 190, 602 671 376 sona.lickova@kr-zlinsky.cz