Mgr. Alena ŽelezníkováPočet zobrazení31

Výrobci lokálních potravin ze Zlínského kraje se mohou hlásit do 16. ročníku soutěže o národní značku kvality Regionální potravina. Zapojit se můžou producenti či výrobci potravin s podnikem do 250 zaměstnanců, jejichž produkt je vyrobený převážně z lokálních surovin a má vazbu na Zlínský kraj. Uzávěrka přihlášek je 23. května.

Výrobci lokálních potravin z kraje se mohou hlásit do soutěže Regionální potravina.

„Díky podpoře lokálních podnikatelů a zemědělců může být Zlínský kraj ještě více soběstačný a ekonomicky stabilní. Značka Regionální potravina zvyšuje povědomí o kvalitních produktech z našeho kraje a pomáhá spotřebitelům zorientovat se v nabídce. Věřím, že i letos se do soutěže přihlásí řada výjimečných produktů,“ uvedla krajská radní pro životní prostředí a zemědělství Renata Prchlíková, která bude členkou hodnotitelské komise.

Firmy mohou své výrobky přihlásit do jedné z devíti kategorií, jako jsou například masné, mléčné, pekařské a cukrářské výrobky, nápoje, sýry či ovoce a zelenina. Vítězné produkty získají nejen značku Regionální potravina, ale také podporu v propagaci na regionální i celostátní úrovni.

Ocenění Regionální potravina vyhlašuje Ministerstvo zemědělství a Státní zemědělský intervenční fond od roku 2010. Více informací o soutěži či podmínkách účasti najdou zájemci na stránkách www.regionalnipotravina.gov.cz.

Zpracovala: Alena Železníková

⬛ Kontakt pro média: 

Soňa Ličková 
tisková mluvčí Zlínského kraje 
577 043 190, 602 671 376 
sona.lickova@zlinskykraj.cz