Vedení Zlínského kraje ocenilo práci 21 dobrovolníků, kteří se ve svém volném čase věnují dětem a mládeži. Ocenění společně s osobním poděkováním přijali v úterý 10. září od hejtmana Radima Holiše, statutární náměstkyně Hany Ančincové a radního pro digitalizaci, mládež a sport Jiřího Jaroše.

Ocenění dobrovolníků v roce 2024

„Dnes, kdy jsou na nás všechny kladeny čím dál vyšší nároky, naplňujete důležité a pro celou společnost nedocenitelné poslání. Patříte mezi hrstku lidí, kteří jsou ochotni bez nároku na odměnu obětovat svůj volný čas pro druhé, tím více je chvályhodné, že se věnujete dětem a mládeži. Chci před vámi smeknout a poděkovat vám za to,“ uvedl na adresu oceněných hejtman Radim Holiš.

„Smyslem tohoto ocenění je ukázat, že si vás a vaší činnosti vážíme a že je pro nás všechny důležitá.  A uvědomují si to také lidé ve vašem nejbližším okolí, kteří vás na ocenění dobrovolných pracovníků nominovali. Přijměte jej tedy, prosím, jako projev díků a uznání,“ doplnil radní Jiří Jaroš.

Krajskému úřadu Zlínského kraje bylo letos doručeno celkem 39 nominací z různých zájmových oblastí, jakými jsou sport, kultura, volný čas nebo dobrovolní hasiči. Nominace na ocenění mohli podávat představitelé měst a obcí, škol a školských zařízení, neziskových organizací, fyzické osoby i další zainteresované subjekty z celého Zlínského kraje. Na základě předem daných kritérií navrhla výběrová komise Radě Zlínského kraje k ocenění 21 dobrovolných pracovníků.

O kulturní program se na slavnostním setkání postarali žáci Základní umělecké školy Zlín, jejímž zřizovatelem je Zlínský kraj. Hejtmanství letos dobrovolníky pracující s mládeži ocenilo už po jednadvacáté.

Přehled oceněných:

Ivo Bedřich – FK Ostrožská Nová Ves