Návrh postupu dostavby a modernizace Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně (KNTB) projednali na svém zasedání v pondělí 24. dubna zastupitelé Zlínského kraje. Ten obsahuje zapracované připomínky a podněty z veřejných projednání, která se uskutečnila v uplynulých dvou měsících. Zastupitelé připomínky odhlasovali a vzali na vědomí.

Zastupitelstvo Zlínského kraje, 24. 4. 2023

„Během dvou měsíců jsme absolvovali řadu jednání, na kterých jsme projekt podobně představili. Z debat vyplynulo několik podnětů, které jsme zapracovali a budeme jim v průběhu další přípravy věnovat pozornost,“ řekl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Týkají se například organizace výstavby nových velkých objektů, oddělení staveniště od ostatního provozu nemocnice, podrobné analýzy parkovacích míst, řešení dopravní situace nebo zlepšení obsluhy východní části areálu nemocnice prostřednictvím MHD.

K dalšímu kroku v přípravě záměru dojde na přelomu května a června, kdy nemocnice zadá další stupeň dokumentace pro územní rozhodnutí na stavbu polybloku urgentní medicíny.Postup modernizace a proměny areálu KNTB poprvé představily Rada Zlínského kraje a vedení nemocnice na konci letošního února. S projektem pak byli postupně seznámeni členové dozorčí rady KNTB a následně i její zaměstnanci, stejně jako vedení a zaměstnanci všech okresních nemocnic ve Zlínském kraji. Záměr byl projednán v Komisi Rady Zlínského kraje pro modernizaci KNTB a ve Zdravotním výboru Zastupitelstva Zlínského kraje. Na krajském úřadě byly uspořádány dvě prezentace projektu pro zaměstnance krajského úřadu a širokou veřejnost. S projektem vedení kraje a nemocnice seznámilo také zástupce Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a vedení města Zlína. Projekt byl představen rovněž na jednání Rady hospodářské a sociální dohody Zlínského kraje a členům Sdružení pro rozvoj Zlínského kraje.

Více o modernizaci KNTB najdete na: Plán modernizace krajské nemocnice počítá s novou porodnicí, vyvrcholí stavbou polybloku urgentní medicíny

24. 4. 2023